Asiakaskokemuksia

Suomalaisten asiakkaiden kokemuksia:

Noin 70-vuotias nainen tuli ensimmäiselle vastaanotolle kyynärsauvojen avulla kävellen. Hänen vasemmassa lonkassaan oli todettu luunsisäinen verenkiertohäiriö ja kipu nivusessa oli niin kova, että pisti istuessa parahtamaan. Yksityislääkäri oli kehottanut hakeutumaan julkisen terveydenhuollon piiriin leikkausjonoon.

Seuraavaan hoitoon asiakas saapui viikon kuluttua, ilman sauvoja. Kipu oli vähentynyt ratkaisevasti. Välillä hän ei edes muistanut kumpi jalka olikaan kipeä. Nyt hän sai myös sukat jalkaansa, mikä ei ennen onnistunut ilman apua. Hän oli huomannut myös ryhtinsä parantuneen. Kolmannen kerran jälkeen kipu oli kokonaan ja lopullisesti poissa.

 

Parin kuukauden ikäisen vauvan suolisto ei ollut täysin kehittynyt, mikä aiheutti jatkuvaa itkua eikä lapsi nukkunut. Ensimmäisen hoitokerran aikana lapsi nukahti ja nukkui yhteen menoon seuraavaan päivään saakka niin, että äiti jo huolestui.  Ruoka maistui ja itku väheni. Viikon aikana hoitaja teki poikkeuksellisen nopeassa tahdissa kolme hoitokertaa, ja se auttoi palauttamaan lapsen vatsan toiminnan, syömisen ja unirytmin. ” Tuntui kuin hänen silmänsä olivat sanoneet kiitos heti kun olin hetken hoitanut häntä ensimmäisellä käynnillä”.

 

Nainen 69v. poti liikerajoitteista olkavartta, joka tuotti kipua. Nukkuminen oli vaikeaa, samoin pitkään istuminen. Hieronta ja fysioterapia eivät tuntuneet auttavana kuin hetken. Kuukausia kestänyt kipu ja liikerajoitteet helpottivat pysyvästi noin viikon kuluttua siitä kun kokenut bowen-terapeutti etsi ja poisti  kivun aiheuttajan , joka oli ihan muualla kehossa kuin  olkavarressa johon se säteili.

 

 60-vuotias entinen huippu-urheilijanainen tuli polvihoitoon, kun ei enää kyennyt seisomaan paikallaan vaan hänen piti keinutella itseään kaiken aikaa. Vatsallaan makaaminenkin tuotti vaikeuksia, ellei reisien alla ollut tyynyjä, jotka pitivät polvet osin ilmassa.  Ensimmäisen hoidon aikana ei tuntunut ihmeelliseltä, mutta toisen kerran tullessaan hän totesi voivansa jo seistä paikallaan. Itse hän uskoi sen johtuvan kylmässä vedessä uimisesta ja pienestä painon pudotuksesta. Toisen hoitokerran kerran jälkeen usko Boweniin alkoi kasvaa ja kolmannen kerran jälkeen hän totesi olevansa huomasi olevansa lähes kivuton. Hän totesi, ettei  hoito kulumia korjaa, mutta kipua se hellittää ja siirtää polvileikkausta pidempään.

 

Ison pörssiyhtiön vastuullisessa tehtävässä olevan noin 50-vuotiaan naisen migreeni oli vaikea, että kohtauksia oli viikoittain huolimatta todella vahvasta lääkityksestä. Stressi ei asiaa helpottanut.  Hoitojakson aikana hän piti kirjaa kohtauksistaan ja totesi, että kohtaukset harvenivat huomattavasti ja olivat lievempiä. parin kuukauden mittaisen hoitojakson jälkeen lääkityksen määrää voitiin vähentää olennaisesti.

 

 50-vuotias nainen rakasti juoksua ja golfaamista, mutta lonkan kipeytyminen esti sen.  Parikymmentä vuotta aikaisemmin hän oli ollut vaikeassa tapaturmassa, jonka seurauksena oli tehty isoja operaatioita. Muutaman hoitokerran jälkeen liikkuminen normalisoitui ja noin kymmenennen hoitokerran jälkeen hän totesi, että kykeni ensimmäisen kerran onnettomuutensa jälkeen istumaan polvi-istunnassa. Siihen saakka kantapäästä takamukseen oli ainakin parinkymmenen sentin etäisyys. Myös risti-istunta onnistui. Liikkuminen ei enää tuottanut tuskaa.

 

40-vuotias nainen halusi ihan uteliaisuudesta kokeilla, mitä Bowen-terapia on.  Ihmettely oli suuri. ”ensin minulta katosi raajat, piti oikein liikuttaa jotta tiesin niiden olevan olemassa. Kun tulit päähän, pelästyin että nyt pääkin irtoaa, ja olin jossain kuin itseni ulkopuolella. Tällaista syvää rentoutta en ole kokenut koskaan, vaikka meditoin. Tähän jää koukkuun”.  Muutaman päivän päästä tuli viesti, että näin rauhallinen en ole kehossani ollut naismuistiin. Hemmottelu- ja rentoutushoito jatkuu.

55-vuotias miesgolffari valitti pari vuotta selkäänsä, mutta skeptikkona ei usko hömpötyksiin. Kun pitkät mailat eivät enää asettuneet kivuitta peliin, uskaltautui hän vihdoin kokeilemaan Bowenia.  Epäusko jatkui, ”ei näin pienesti voi mitään tapahtua, mutta on sinulla maagiset sormet”. Kun toisen ja kolmannen kerran välissä pelasimme yhdessä ja pitkät mailat toimivat, eikä selkään sattunut, kysyin eikö jo olisi aika luottaa boweniin. ”Mailat toimivat vain kun sinä manipuloit kokopelin ajan  minua”.  Meni vuosi ja koko talvi etelässä pelatessaan. Seuraavana keväänä hän oma-aloitteisesti sanoi, että skeptisyys on poissa, usko hoitoon on vakaa, koska pitkään aikaisemmin kestänyt selkäkipu oli kokonaan poissa koko talven ja peli sujui vaikeuksitta lähes päivittäin.

 

30-vuotias mies joutui lopettamaan kuvaajan ammattinsa, kun selkä ei kestänyt vaan kipu ristiselässä oli paha.  Toisen hoitokerran jälkeen kipu paheni sietämättömäksi ja hän oli tilaamassa lääkäriä, kun virtsan mukana tuli munuaiskivi ulos ja kipu lakkasi.

 

10-vuotias poika kärsi pahasta paniikkihäiriöstä. Hoito rentoutti ja helpotti niin ettei hänen enää tarvinnut mennä sairaalaan kohtausten takia.

 

30-vuotias nainen hakeutui hoitoon pahan alaselkäkivun takia. Ensimmäisen hoidon jälkeen hän sai valtavat kivut, jotka vastasivat synnytyskipuja. Niiden mentyä ohi myös selkäkipu hellitti. Nainen oli pari viikkoa aikaisemmin saanut kaksoset keisarinleikkauksella.

 

FIBFOMYALGIA ASIAKKAIDEN BOWEN KOKEMUKSIA JA LÄÄKÄRIEN NÄKEMYKSIÄ
Asiakas jolle tehtiin viime viikolla fibromyalgiaan kolmas hoito – on äärimmäisen onnellinen. Hänellä on fibron lisäksi ollut yli 20v riesana ikävää kipu-nykimistä, joka tulee yllättäin ja vetää ihan kippuraan. Tutkittu ja syitä ei löydetty mutta äärimmäisen elämää hankaloittava. Tuli nuorena naisena sairastetun kurkkumädän seurauksena. Tämä ikävä kipu-nykimisen tunne on ainakin nyt pysynyt poissa.

Hän sai niin paljon virtaa hoidoista ja bowen on hänen ansiostaan saavuttanut runsaan yleisön. Pahimmat skeptikot ovat aivan ihmeissään hänen paranemisestaan. Tytär ihmetteli, että miten sä äiti kävelet nyt niin normaalisti – kuin muutkin ihmiset. Tunto on palannut kolmen vuoden jälkeen kasvoihin ym. Kädet normit. Olo kivuton. Henkilö, jolla fibro diagnosoitu yli 20v sitten.

 

Lääkärin suosituksesta
Mehiläisen lääkäri suositteli Bowenia hoidoksi asiakkaalle, joka suuren aivoverenvuodon jälkeen joutui opettelemaan uudelleen puhumisen ja liikkumisen. Elämä ei palannut aivan ennalleen, mutta hän tulee hyvin toimeen hieman avustettuna.  Fibromyalgia on nykyisin pahin vaivansa. Hoidin kolme kertaa, olo helpotti.

Olen hoitanut parin vuoden ajan, ensin säännöllisesti muutaman viikon ja sen jälkeen satunnaisesti asiakasta, jolla on monta muutakin sairautta vaivoinaan, niiden kanssa olisi tullut toimeen, mutta fibro vaikeutti elämää paljon. Koska hoidimme hänen muitakin akuutteja vaivojaan, emme kiinnittäneet huomiota siihen, missä vaiheessa fibro helpotti. Muistan hyvin sen hetken noin kymmenen hoitokerran paikkeilla kun hän sanoi, että en ole muistanut kertoa sinulle, että kivut ovat helpottaneet paljon.

 

“Kerroin taannoin golfkaverilleni bowenista. Hän sattui olemaan lääkäri ja kuunneltuaan aikansa totesi, että Bowen saattaisi auttaa fibromyalgiaan.”